KINESITHERAPIE • PERSONAL TRAINING

Contacteer ons

Sportieve carrière

Al heel vroeg werd duidelijk dat sport een belangrijke plaats zou innemen in mijn leven. Als 5-jarige begon ik met judo, deze sport zou ik tot mijn 16de op competitief niveau beoefenen. Door de intensiviteit van deze sport kwam ik regelmatig in aanraking met kinesitherapie. Ik scheurde tijdens wedstrijden onder andere 2 keer de gewrichtsbanden van mijn knie en dit leverde me een lange revalidatie op... Enkele blessures later besloot ik uiteindelijk om te stoppen met judo en zo werd lopen een nieuwe passie. Vrij snel kwam daar ook fietsen bij, zowel op de weg met de racefiets als off-road met de mountainbike.

Professionele carrière

Vermits sport altijd een belangrijk deel van mijn leven is geweest en ik ook geboeid was door de medische wereld was kinesitherapie studeren een voor de hand liggende keuze. Ik combineerde mijn studies met nog heel wat sport. Ik gaf 4 keer per week zwemlessen en geef tot op vandaag nog steeds op woensdagavond een groepsles fitness in Wommelgem.

Na mijn afstuderen als master in de kinesitherapie ben ik mij eerst gaan verdiepen in de ademhalingskine en meer bepaald autogene drainage. Ik volgde een opleiding bij Jean Chevailier, de grondlegger van de autogene drainage, en werkte een jaar lang in een groepspraktijk gespecialiseerd in deze therapie. Ik deed hiernaast bijna drie jaar weekenddienst in het UZ Antwerpen op de afdelingen longziekten en intensieve zorgen.

Ik besefte echter dat ik niet de rest van mijn carrière enkel ademhalingskine wilde doen en ging aan de slag in een groepspraktijk op het Zuid in Antwerpen. Daar kwam ik meer in aanraking met sportkine en rugrevalidatie. In deze domeinen ging ik mij dan ook verder verdiepen en volgde achtereenvolgens en cursus Mulligan therapie (manuele behandeling), kinesiotaping en verschillende bijscholingen over oefentherapie bij sporters.

Als afsluiter van mijn professionele carrière in Antwerpen werkte in nog 1,5 jaar in een praktijk op het Antwerpse Kiel waar ik in aanraking kwam met een zeer multicultureel patiëntenbestand. In 2013 begon ik een opleiding tot personal trainer, in maart 2014 legde ik succesvol examens af en sindsdien ben ik ook gecertificeerd personal trainer (NASM).
In maart 2014 nam ik dan een praktijk over in Sint-Amandsberg. Sinds oktober 2014 ben ik hier voltijds aan het werk.

Kinepraktijk Wendy Loots in Sint-Amandsberg bij Gent:
professionele hulp bij revalidatie, rugproblemen en blessures

Professionele ondersteuning en personal training

Kampt u met rugproblemen? Herstelt u van een sportblessure? Of zoekt u hulp bij de opvolging van uw revalidatie na een ongeval of operatie? Kinepraktijk Wendy Loots in Sint-Amandsberg bij Gent biedt u professionele ondersteuning en personal training bij rugproblemen, sportblessures en bij revalidatie. Met behulp van manuele technieken en oefentherapie pakken we uw problemen ten gronde aan en werken we aan de versterking van uw spierweefsel en gewrichten. Contacteer vandaag nog de praktijk voor een afspraak.

Wilt u professioneel begeleid worden bij het sporten? Of speelt u met het idee om te starten met een bepaalde sport? Laat uzelf dan opvolgen door Wendy Loots, die u schema’s en ondersteuning op maat biedt. En op die manier uw lichaam de opvolging geeft die blessures vermijdt en sporten helemaal gezond houdt.

Rugschool voor al uw rugproblemen

Binnen de praktijk vindt u een grote ervaring terug in het behandelen van rugproblemen. Kampt u al lang met problemen aan de onderrug? Of raakte u geblesseerd bij het uitoefenen van uw sport? Dan weet u dat dergelijke pijn een grote impact kan hebben op uw functioneren. Neem contact met ons op voor een afspraak om uw pijn te verlichten.

Ademhalingskinesitherapie: een opluchting voor de luchtwegen

Ademhalingskinesitherapie is niet enkel gericht op relaxatie, maar richt zich ook op autogene drainage. Dit is effectief bij verschillende luchtwegproblemen, bij chronische ziekten (zoals mucoviscidose en astma), maar ook bij bronchitis en longontsteking. Met gerichte technieken sturen we uw ademhaling om slijmen uit de luchtwegen te verwijderen. Zowel volwassenen, kinderen als baby’s zijn gebaat bij deze techniek.

Wilt u weten wat dat voor u kan betekenen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de praktijk, via telefoon of de contactpagina.

De officiële tarieven van het riziv worden gehanteerd en voor personen die er recht op hebben wordt de derdebetalersregeling toegepast.